Австралійські спецслужби проводять набір підлітків-хакерів

Австралійські спецслужби проводять набір підлітків-хакерів

Укрінформ
Таємне розвідувальне агентство Австралії Australian Signals Directorate (ASD), яке працює під егідою Міністерства оборони, оголосило набір підлітків для роботи в спецслужбі.

Про це повідомляє видання Synday morning Herald.

У спецслужбах Австралії впевнені, що підлітки зможуть краще забезпечити кібербербезпеку країни, ніж спеціально навчені особи. Таке рішення було прийнято після оприлюднення даних  статистики, згідно з якою в країні переважають хакери підліткового віку.

В Австралії вирішили не чекати, поки вони перетворяться в потенційних або реальних злочинців, а заздалегідь використовувати їх талант на благо. Експерти з Міністерства оборони впевнені, що серед підлітків багато хто має потенціал стати технічними керівниками нового покоління.

На даний момент по країні проводиться акція, в ході якої по школах і університетах поширюють рекламні брошури, що запрошують школярів і студентів на роботу в Міністерство оборони. Основним обов'язком підлітків буде запобігання інтернет-атакам.

У спецслужбах обіцяють максимально забезпечити юних хакерів усіма необхідними ресурсами.

Нагадаэмо: останнім часом кібер-атаки на території Австралії почастішали в кілька разів. З кожним днем запобігати їм стає все складніше, тому уряд зважився на такий крок. Хакери зможуть отримувати всю необхідну інформацію без порушення закону. Проект створення підліткової команди хакерів в рамках розвідувального агентства фінансується прем'єр-міністром Австралії Малколмом Тернбуллом.

Кілька тижнів тому було оголошено про підвищення державного фінансування. Уряд Австралії виділив 230 мільйонів доларів на план забезпечення кібербезпеки країни і вербування нових агентів. Наскільки успішним є проект - стане відомо в найближчі місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-