Турецький путч: поліція обшукала будівлі судів у Стамбулі

Турецький путч: поліція обшукала будівлі судів у Стамбулі

Укрінформ
Турецька поліція провела обшуки в трьох будівлях судів у Стамбулі у зв'язку з наказами про арешт 173 співробітників органів правосуддя, підозрюваних у причетності до спроби путчу.

Про це повідомляє DW із посиланням на турецьке агентство Dogan News.

"Правоохоронці у ході обшуків затримали велику кількість людей, які були доставлені на допити. Обшуки пройшли також у квартирах підозрюваних", - йдеться у повідомленні.

Напередодні увечері при спробі перетнути кордон з Сирією був затриманий прокурор східно-турецької провінції Ерзурум, який також розшукувався у зв'язку з підозрами у причетності до спроби держперевороту.

Між тим заступник прем'єр-міністра Туреччини Нуман Куртулмуш оголосив про нові масові звільнення у зв'язку з невдалою спробою путчу. За його словами, ці заходи торкнуться співробітників міністерств закордонних і внутрішніх справ, військових структур і берегової охорони.

Після придушення спроби путчу в ніч на 16 липня турецька влада звільнила або тимчасово усунула з посади вже понад 80 тисяч держслужбовців, серед яких співробітники органів правосуддя, військових органів, поліції і працівники сфери освіти. Було затримано загалом понад 35 тисяч жителів Туреччини, відносно 17 тисяч з них було винесено постанови про арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-