Авіаудар по школі в Ємені: загинули десятеро дітей

Авіаудар по школі в Ємені: загинули десятеро дітей

Укрінформ
У результаті авіаудару очолюваної Саудівською Аравією коаліції по мусульманській школі на півночі Ємену 10 дітей загинули, ще 28 - поранені.

Про це повідомляє DW.

"Щонайменше 10 дітей загинули та 28 - отримали поранення внаслідок авіаудару по мусульманській школі на півночі Ємену", - йдеться у повідомленні.

Як заявили місцеві чиновники та представники міжнародних організацій, атаку напередодні здійснила очолювана Саудівською Аравією міжнародна коаліція, яка веде боротьбу проти повстанців шиїтського руху хуситів у країні.

У міжнародній організації "Лікарі без кордонів" засудили напад. "До нас надійшли 10 убитих та 28 поранених дітей - усі віком до 15 років, - які є жертвами авіаудару по мусульманській школі в Хайдані, що в провінції Саада", - заявила речниця "Лікарів без кордонів" Малак Шахер.

У Дитячому фонді Організації Об'єднаних Націй (ЮНІСЕФ) також підтвердили атаку. У міжнародній організації застерегли, що "зі зростанням насильства по всій країні в останній тиждень кількість дітей, убитих та поранених унаслідок авіаударів, вуличних боїв та підриву на мінах, стрімко зросла".

ЮНІСЕФ закликав усі сторони конфлікту в Ємені дотримуватися своїх зобов'язань, що випливають з міжнародного права. "Це включає в себе зобов'язання завдавати ударів тільки по військових цілях та обмежити завдавання шкоди мирному населенню та цивільній інфраструктурі", - нагадали у фонді ООН.

Як відомо, Ємен потерпає від громадянської війни між прихильниками президента Хаді та повстанцями-хуситами. З весни 2015 року Саудівська Аравія очолила міжнародну коаліцію, яка завдає ракетно-бомбові удари по повстанцях. Ер-Ріяд закидає Тегерану підтримку повстанців-хуситів.

Фото: РБК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-