Туреччина не піде на компроміс із США стосовно екстрадиції Гюлена

Туреччина не піде на компроміс із США стосовно екстрадиції Гюлена

Укрінформ
Туреччина не погодиться на жоден компроміс із США відносно екстрадиції ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого Анкара підозрює у підготовці державного перевороту.

Про це заявив прем’єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим, повідомляє Reuters.

«Не може бути жодного компромісу, окрім доставки цього очільник терористів до Туреччини, де він відповідатиме перед законом», - сказав Йилдирим.

Він також попередив США про можливу хвилю антиамериканізму у випадку відмови Вашингтону від видачі Гюлена. «Запобігти зростанню негативного ставлення до Америки вдасться лише, якщо США передадуть цього чоловіка і упевняться, що турецька система правосуддя притягне його до відповідальності», - наголосив прем’єр-міністр.

Йилдирим додав, що технічна команда США відвідає Туреччину 22 серпня для обговорення юридичних аспектів вірогідної екстрадиції. За його словами, питання екстрадиції матиме «позитивний результат».

Як повідомлялося, в ніч на 16 липня в Туреччині була здійснена спроба державного перевороту, в організації якого влада країни звинувачує мусульманського проповідника Фетхуллаха Гюлена, який живе в США в добровільному вигнанні і який заперечує свою причетність до путчу. Анкара не залишає спроб повернути проповідника в країну, ухвалу про затримання якого 4 серпня виніс Кримінальний суд Стамбула.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-