Лідер ІДІЛ в Афганістані й Пакистані убитий ударом безпілотника США

Лідер ІДІЛ в Афганістані й Пакистані убитий ударом безпілотника США

Укрінформ
Лідер афганської та пакистанської гілки ІДІЛ убитий ударом американського безпілотника на сході Афганістану, повідомив афганський посол в Пакистані.

"Я можу підтвердити, що лідер "ІД-Хорасан" Хафіз Саїд Хан разом зі старшими командирами і бойовиками загинув в результаті удару американського безпілотника 26 липня в районі Кот в афганській провінції Нангархар", - цитує посла Reuters.

Удар був нанесений через три дні після того, як два смертники підірвали на мітингу в Кабулі, убивши 80 і поранивши 230 осіб, зауважує BBC.

"Ісламська держава" заявило про створення свого відділу у Великому Хорасані - так у давнину називався Афганістан і сусідні з ним райони Пакистану, Ірану та Центральної Азії - в січні 2015 року.

Уруповання призначило колишнього командира талібів в Пакистані Хафіза Саїда Хана своїм "губернатором Хорасана", а високопоставленого екс-командира талібів в Афганістані Абдулу Рауфа Хадема його заступником.

Однак авіаудари безпілотників одразу стали серйозною проблемою для них. Як повідомляють афганські офіційні джерела і преса, за минулий рік близько тисячі бойовиків ІДІЛ в Афганістані були вбиті в ході авіанальотів американських безпілотників і під час бойових дій проти талібану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-