Якщо Росія дбає про безпеку, нехай тисне на транспондер – прем’єр Естонії

Якщо Росія дбає про безпеку, нехай тисне на транспондер – прем’єр Естонії

Укрінформ
Естонія не вестиме окремих переговорів з Росією щодо співпраці у сфері оборони.

Про це заявив прем'єр-міністр країни Тааві Рийвас у відповідь на запрошення Москви до представників НАТО обговорити питання про заходи безпеки під час польотів над Балтійським морем, інформує ERR.

"Звичайно, мене поінформували про лист від Міністерства оборони Росії і пропозицію, що міститься в ньому", - сказав Рийвас у четвер на прес-конференції уряду.

За його словами, безпека і захищеність у регіоні Балтійського моря є темами, про які Естонія говорить вже багато років.

"І якщо бажання Росії збільшити безпеку щире, то моя проста рекомендація - знайти в літаку кнопку транспондера і включити її", - додав Рийвас.

Прем'єр також підкреслив, що Естонія не обговорюватиме з Росією питання співпраці у сфері оборони, оскільки подібні теми країна обговорює зі своїми союзниками.

Крім того, про жодну співпрацю з Росією не може бути й мови доти, доки Росія агресивно поводиться в Україні, підкреслив Рийвас.

Раніше міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус заявив, що угода про включення автовідповідачів (транспондерів) при польотах військових літаків над Балтійським морем проблем з безпекою не вирішить, оскільки російські винищувачі все одно продовжуватимуть небезпечні маневри в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-