ЗМІ повідомляють про нову хакерську атаку на сайт Демпартії США

ЗМІ повідомляють про нову хакерську атаку на сайт Демпартії США

Укрінформ
За три місяці до президентських виборів у США з'явилися повідомлення про нову хакерську атаку на сервери Демократичної партії.

Агентство Reuters з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією, повідомило в п'ятницю, 29 липня, що Федеральне бюро розслідувань (ФБР) розслідує спробу злому Комітету з виборів у Конгрес Демократичної партії (DCCC), передає DW.

Комітет займається збором коштів для претендентів на місця конгресменів. За даними джерел, спроба злому може бути пов'язана з наміром отримати дані про спонсорів партії, а не з крадіжкою пожертвувань.

За первинною інформацією, на початку червня 2016 року була створена інтернет-сторінка, яка є двійником основного сайту. Деякий час весь інтернет-трафік щодо пожертв переадресовувався на цей сайт.

IP-адреса сайту-двійника була схожа з тими, що використала одна з груп хакерів, які здійснили кібератаку на поштовий сервер Національного комітету Демократичної партії США (DNC). Ця атака призвела до політичного скандалу.

Сайт WikiLeaks опублікував листування керівництва партії, яке, хоча і має бути нейтральним до кандидатів на пост президента, на ділі критикувало Берні Сандерс і віддавало перевагу Хілларі Клінтон.

Експерти і політики не виключають, що за обома атаками стоять хакери, пов'язані з Росією. Представники Комітету з виборів відмовилися коментувати факт кібератаки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-