Указ Путіна щодо Криму свідчить про скрутний стан в Росії - Гербст

Указ Путіна щодо Криму свідчить про скрутний стан в Росії - Гербст

Укрінформ
Російський президент розпорядився приєднати Крим до Південного федерального округу РФ, бо окупація півострова вилилася йому "в копійку".

Так прокоментував Укрінформу останній указ президента РФ щодо Криму колишній посол США в Україні, а зараз директор Євразійського центру ім. Діну Патрісіу "Атлантичної ради" Джон Гербст.

"На моє розуміння, захоплення Криму виявилося дуже дорогим для Путіна. Крім того, ейфорія в Росії, яка супроводжувала анексію півострова, ослабла, як тільки росіяни відчули ціну", - зауважив американський експерт.

Він не знайшов логічного пояснення, що саме російський президент сподівається отримати від підпорядкування півострова Південному федеральному округу Росії.

"Він (Путін – ред.) може спробувати представити це як зміну керівництва з метою поліпшення ситуації в Криму, однак незрозуміло, як він таким чином може добитися змін на краще", - зазначив Гербст.

Відповідаючи на запитання, як у такій ситуації має відреагувати Захід, експерт наголосив, що потрібно просто продовжувати поточну політику по двох ключових напрямах: "По-перше, невизнання суверенітету Росії в Криму й, по-друге, продовженням санкцій".

Як повідомляв Укрінформ, у четвер президент Росії Володимир Путін видав указ про включення так званий "Кримський федеральний округ" до складу Південного ФО.

Україна того ж дня відреагувала на це в ООН, висловивши рішучий протест та назвавши указ російського президента "нікчемним". Крім того, українські дипломати заявили, що це є "демонстративним нехтуванням російською стороною державним суверенітетом України та рядом міжнародних документів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-