У Туреччині закриють більше сотні ЗМІ

У Туреччині закриють більше сотні ЗМІ

Укрінформ
Турецька влада прийняла рішення закрити десятки національних ЗМІ, в тому числі три новинних агентства, 16 телеканалів і 45 щоденних газет.

За інформацією CNN Turk, все було оголошено про закриття 130 місцевих видань і каналів.

Влада також оголосила про звільнення понад 1600 військовослужбовців, у тому числі 149 генералів і адміралів.

Раніше в середу міністр внутрішніх справ Туреччини Ефкан Ала повідомив, що понад 15 тисяч осіб були затримані у зв'язку зі спробою перевороту, 10 тисяч з них - військовослужбовці.

Нагадаємо: 16 липня у Туреччині була здійснена спроба військового перевороту, проте влада країни зуміли придушити путч. Згідно з останніми даними, в результаті зіткнень загинули 246 чоловік, не рахуючи путчистів, 2185 осіб отримали поранення.

За підозрою в причетності до спроби перевороту були затримані та тимчасово відсторонені від посад понад 60 тисяч осіб. Серед них більше 9 тисяч поліцейських, 3 тисячі суддів, а також викладачі вузів і понад півтори тисячі деканів. Були закриті більше двох тисяч організацій.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган і його прихильники стверджують, що за спробою перевороту стоїть ісламський громадський діяч Фетхуллах Гюлен, який проживає в США, проте сам він заявляв, що не має ніякого відношення до путчу.

Фото:  EPA/SEDAT SUNA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-