Обама має намір особисто підтримати Клінтон на з'їзді демократів

Обама має намір особисто підтримати Клінтон на з'їзді демократів

Укрінформ
Організатори Загальнонаціональної конвенції Демократичної партії США, яка проходить у Філадельфії, запланували в графіку на середу виступ президента США Барака Обами.

Очікується, що він заявить про свою підтримку кандидатури Гілларі Клінтон на пост наступного глави Білого дому, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Звернення чинного президента США до делегатів демократичної конвенції буде завершальним у третій день роботи з'їзду.  Перед ним запланований виступ віце-президента Сполучених Штатів Джо Байдена.

Барак Обама вже висловлював публічно свою підтримку Гілларі Клінтон, з якою він змагався на попередніх виборах у 2008 році, а потім запропонував їй посаду державного секретаря США. Він навіть виступив на одному із заходів її передвиборчої кампанії.

Хоча позиція чинного президента США в цьому питанні відома, його виступ на з'їзді демократів має підкреслити єдність у позиції політичної партії й нинішньої адміністрації щодо вибору кандидата. Це також має спростувати всі закиди опонентів з республіканського боку про те, що в стані демократів начебто створився розкол, який став особливо помітним після оприлюднення 20 тис. листів Національного комітету партії.

Водночас політики-демократи, які вже виступили під час з'їзду, в тому числі сенатор від штату Вермонт Берні Сандерс, який був конкурентом Клінтон під час праймеріз, у своїх заявах підкреслили, що партія залишається єдиною і має сподівання на перемогу Гілларі Клінтон у виборах президента Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-