У Європі вперше народилася дитина з мікроцефалією через вірус Зіка

У Європі вперше народилася дитина з мікроцефалією через вірус Зіка

Укрінформ
Жінка, що перенесла вірусну лихоманку Зіка після укусу комара під час поїздки до Латинської Америки, народила в понеділок дитину з мікроцефалією та іншими відхиленнями.

Про це пише ТСН.

Це перший в Європі випадок мікроцефалії, викликаної вірусом Зіка. Жінка відмовилася робити аборт, незважаючи на те що на 20-му тижні вагітності були виявлені відхилення у розвитку плоду. Дитина з’явилася на світ в строк у результаті кесаревого розтину. Окружність голови новонародженого виявилася менше норми, констатували лікарі.

Медики називають стан новонародженого стабільним. Дитина перебуває під постійним наглядом, але не потребує штучної вентиляції легенів.

Тим часом у міністерстві охорони здоров'я Колумбії офіційно оголосили про завершення в країні епідемії вірусної лихоманки Зика.

Така заява була зроблена після того, як число випадків зараження лихоманкою знизилося до 600.

Вірус все ще знаходиться в епідемічної фазі, однак кількість випадків захворювання вже не є загрозливо небезпечним для населення.

Незважаючи на зниження небезпеки, влада Колумбії радять громадянам країни, в першу чергу вагітним жінкам, проявляти обережність, тому що ризик зараження все ще зберігається.

Нагадаємо: вірус Зіка цього літа може поширитися на Європу, хоча ймовірність серйозного спалаху захворювання невисока, заявила Всесвітня організація охорони здоров’я. За даними ВООЗ, найбільш схильні до поширення вірусу узбережжя Чорного моря в Росії і Грузії, а також острів Мадейра. Країни, де рівень небезпеки спалаху оцінюється як помірний, – Франція, Іспанія, Італія і Греція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-