Трамп прийняв республіканську номінацію на президентських виборах у США

Трамп прийняв республіканську номінацію на президентських виборах у США

Укрінформ
Мільярдер Дональд Трамп офіційно прийняв номінацію єдиного кандидата від Республіканської партії на президентських виборах у США.

Про це він заявив під час заключного виступу Національного з'їзду республіканців, що проходив упродовж чотирьох днів у місті Клівленд, штат Огайо.

"Друзі, делегати й шановні американці, я покірно і з удячністю приймаю вашу номінацію на пост президента Сполучених Штатів", - заявив Трамп на початку своєї промови, в якій пообіцяв "нову еру американського процвітання".

Публіка, яка зібралася в залі, вітала обраного кандидата та періодично переривала його виступ оплесками й скандуваннями.

Мільярдер виступив останнім з трибуни з'їзду, кілька разів заявивши, що лише він може "зробити Америку великою знову". Водночас він звинуватив нинішню адміністрацію демократа Барака Обами в занепаді країни. Крім того, республіканець прогнозовано назвав свого опонента від демократів Гілларі Клінтон некомпетентним держсекретарем та найбільш корумпованим політиком за всі часи.

У своїй промові Трамп торкнувся, в тому числі, питань зовнішньої політики, згадавши Сирію, Ірак, Іран, Лівію, а також боротьбу з ІДІЛ та кризу біженців, яка захлиснула Захід. Крім того, він повторив свої висловлювання про НАТО, наголосивши, що США захищатимуть інших союзників тільки якщо вони вноситимуть справедливу частку в бюджет Альянсу. Кандидат також засудив економічну "експансію" Китаю. Натомість жодного слова він не сказав про Україну та російську агресію в Європі.

Промова номінанта від республіканців тривала майже півтори години, після чого на сцену вийшли члени його родини, кандидат у віце-президенти Майк Пенс та найближчі помічники. Шоу завершилось феєрверком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-