Держдеп підтвердив, що ФБР допомагає у розслідуванні вбивства Шеремета

Держдеп підтвердив, що ФБР допомагає у розслідуванні вбивства Шеремета

Укрінформ
Державний департамент США оприлюднив офіційну реакцію на вбивство в середу в Україні відомого журналіста Павла Шеремета, повідомивши, що ФБР уже надає допомогу українським слідчим органам у розслідуванні цього злочину.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми шоковані й засмучені вбивством журналіста "Української правди" Павла Шеремета внаслідок вибуху автомобіля в Києві. Ми приєднуємося до уряду України в підтримці повного й неупередженого розслідування, яке притягне винних до відповідальності", - зазначається в документі.

При цьому наголошується, що Сполучені Штати позитивно оцінюють заяви правоохоронних органів України про те, що розслідування буде доведено до кінця.

"Федеральне бюро розслідувань почало надавати допомогу українській владі у їх розслідуванні", - поінформували в американському зовнішньополітичному відомстві.

Як зазначили в Держдепартаменті США, Павло Шеремет служив прикладом для журналістів не тільки в Україні, а в усьому регіоні завдяки своїм сміливим репортажам.

"Він відіграв критично важливу роль у демократії України, повідомляючи про важливі для громадськості проблеми, в тому числі про корупцію та проблеми врядування", - зауважується в документі.

Нагадаємо, що вранці 20 липня журналіст Павло Шеремет загинув в результаті вибуху автомобіля. Останній, до речі, належав керівнику інтернет-видання "Українська правда" Олені Притулі, однак її в машині не було. Поліція кваліфікувала вибух авто як умисне вбивство, попередня версія - спрацював вибуховий пристрій.

Фото на першій сторінці: http://life.pravda.com.ua/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-