У США республіканці обирають кандидата в президенти

У США республіканці обирають кандидата в президенти

Укрінформ
Національний з'їзд Республіканської партії США розпочав у понеділок чотирьохденне засідання, яке стане ключовим етапом в рамках президентської кампанії в Сполучених Штатах.

З'їзд має обрати єдиного кандидата від республіканців на пост президента США, а також кандидата у віце-президенти, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Протягом наступних чотирьох днів з'їзд прийме близько 2470 делегатів і 2302 альтернативних делегати з усіх 50-ти штатів, округу Колумбія та п'яти територій", - зазначили перед відкриттям масштабної події організатори.

У понеділок засідання проходитиме під гаслом "Зробимо Америку безпечною знову". За програмою, в перший день роботи засідання виступить понад два десятки ораторів, які зосередяться на обговоренні викликів безпеці та необхідності посилення потенціалу військових, прикордонних служб, а також зусиль у боротьбі з тероризмом та захисту спільноти всередині країни.

Очікується, що делегати з'їзду затвердять мільярдера Дональда Трампа в якості єдиного кандидата від Республіканської партії на подальших президентських виборах. Крім того, очікується затвердження кандидата на посаду віце-президента США від республіканців, оголошеного Трампом напередодні – губернатора штату Індіана Майкла Пенса.

Паралельно, з'їзд має ухвалити політичну платформу Республіканської партії на подальший період. Усього, за підрахунками організаторів, з'їзд має відвідати до 50 тис. гостей зі Сполучених Штатів та з-за кордону. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-