У Туреччині заколот вчинили військові з ВПС та жандармерії - генштаб

У Туреччині заколот вчинили військові з ВПС та жандармерії - генштаб

Укрінформ
Спробу перевороту в Туреччини здійснили військові з військово-повітряних сил (ВПС) ЗС Туреччини, жандармерії та інші "збройні елементи".

Про це заявив у суботу виконуючий обов’язки Генштабу ЗС Туреччини Уміт Дундар, повідомляє американський телеканал Sky News.

"Виконуючий обов’язки начальника Генштабу Туреччини заявив, що спроба перевороту, головним чином, здійснювалася військами з військово-повітряних сил, жандармерії та деякими "збройними елементами", - йдеться у повідомленні.

Дундар запевнив, що уряд рішуче налаштований очистити вулиці від членів "паралельної структури" в рядах армії.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч з п'ятниці на суботу, у Туреччині військові спробували взяти владу. Як заявили представники армії, вони повністю взяли владу у країні з метою «відновити демократичний порядок».

Тим часом прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що група військових, яка вийшла з підпорядкування, влаштувала незаконну спробу перевороту. За його словами, було б неправильно говорити про справжній переворот.

Президент країни Реджеп Таїп Ердоган закликав мешканців країни вийти на вулиці, аби дати відповідь на спробу військового заколоту, влаштованого "незначною частиною збройних сил". Ердоган вийшов в ефір телеканалу CNN Turk з невстановленого місця.

Прихильники президента вийшли на площу в центрі Стамбула та намагались блокувати військових.

Країна повністю закрила свій повітряний простір для польотів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-