Сина Черновецького триматимуть під вартою у Барселоні

Сина Черновецького триматимуть під вартою у Барселоні

Укрінформ
Суддя інструктажного суду номер 21 міста Барселони виніс сину екс-мера Києва Леоніда Черновецького - Степану - запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Рішення було винесене в рамках спецоперації проти відмивання капіталів у каталонській столиці та селищі С’Агаро, повідомляє видання Diari de Girona.

«Арештованим представлені обвинувачення у відмиванні щонайменше 10-ти мільйонів євро. Щодо восьмого затриманого, що також був переданий суду – громадянина Іспанії, - суддя вилучив його закордонний паспорт та заборонив покидати країну", - йдеться у повідомленні.

Відтак запобіжний захід Черновецькому та ще шести особам - утримання під вартою без можливості внесення застави.

Ще одне місцеве видання El Periódico зазначає, що кошти, які мали в обороті затримані, були "не з відмивання капіталів, а від продажу одного українського банку їх власності". Про це виданню повідомила сторона захисту деяких із затриманих.

Нагадаємо: зранку ця ж газета повідомляла, що з 11 затриманих минулого вівторка лише 8 були доставлені до суду. Решту поліція відпустила.

Поки невідомо, чи будуть інші троє українців окрім Степана Черновецького, чиє затримання підтвердили в МЗС, утримуватися під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-