США в ОБСЄ звинуватили Росію у лицемірстві

США в ОБСЄ звинуватили Росію у лицемірстві

Укрінформ
Представник США при ОБСЄ посол Даніель Байєр назвав дії Російської Федерації щодо роздмухування останніми днями конфлікту на сході України обструкціонізмом, підбурюванням та лицемірством.

З відповідною заявою американський дипломат виступив у четвер на засіданні Постійної ради ОБСЄ в Женеві, передає власний кореспондент Укрінформу.

"За минулий тиждень Збройні сили України понесли найбільше жертв з моменту підписання угоди про припинення вогню з вересня 2015 року", - наголосив представник США.

Він підкреслив, що таку кількість жертв спричинило застосування об'єднаними російсько-сепаратистськими силами більшої кількості важкої зброї, в тому числі мінометів, артилерії і систем залпового вогню "Град".

"Обструкціонізм та навмисне внесення Росією плутанини викликає сумніви у її прихильності мирному врегулюванню конфлікту. На нашому попередньому засіданні постійної ради, де Україна, ЄС, Канада, Швейцарія, Туреччина, і США наголосили на необхідності взаємного виведення військ, Росія знову повторила свою підбурливу й лицемірну риторику", - заявив Байєр.

У цьому зв'язку він закликав РФ відвести війська та слідувати своїм зобов'язанням щодо відновлення режиму припинення вогню на сході України.

"Росія й сепаратисти, яких вона підтримує, повинні негайно здійснити конкретні кроки щодо зниження напруженості та відведення військ вздовж лінії зіткнення", - наголосив представник США при ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-