Американський Конгрес звинуватив Китай у зламі комп'ютерних систем США

Американський Конгрес звинуватив Китай у зламі комп'ютерних систем США

Укрінформ
Остання доповідь Комітету Палати представників Конгресу США з питань науки, космосу й технологій містить прямі посилання на те, що уряд Китаю міг організувати злам комп'ютерних систем американського федерального агентства зі страхування банківських депозитів.

Про це повідомило в середу інформагентство Reuters, яке отримало текст доповіді у своє розпорядження.

"Китайський уряд, ймовірно, зламував комп'ютери Федеральної корпорації страхування депозитів США в 2010, 2011 і 2013 роках, а також співробітників банківського регулятора США, які приховали це втручання", - цитує агентство звіт Конгресу.

При цьому зазначається, що навіть комп'ютер колишнього голови корпорації був зламаний іноземним урядом – "ймовірно, китайським".

Доповідь законодавців стала найсвіжішим доказом того, яку глибоку впевненість мають у Вашингтоні, що Пекін проникає в урядові комп'ютерні системи США. Водночас, крім тверджень, що Китай чинить злочинну діяльність, доповідь не розкриває конкретних доказів на підтвердження цих висновків.

Водночас повідомляється, що Посольство Китаю в США досі не оприлюднило коментарів щодо доповіді Конгресу США.

Нагадаємо: Федеральна корпорація страхування депозитів США є одним із головних банківських регуляторів Сполучених Штатів, що зберігає конфіденційні дані про найбільші банки країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-