Грібаускайте про батальйони в Балтії: НАТО переходить до реальної оборони

Грібаускайте про батальйони в Балтії: НАТО переходить до реальної оборони

Укрінформ
Президент Литви Даля Грібаускайте назвала рішення НАТО про розміщення чотирьох батальйонів у Польщі та країнах Балтії найважливішим рішенням Альянсу після холодної війни.

Про це повідомляє Delfi.

"Це важливі рішення для всього Альянсу, Альянс виходить з кабінету, з паперових планів по обороні і переходить до реальної оборони і дій на східному фронті, на кордоні. Це стосується трьох країн Балтії, Польщі, а також Румунії та Болгарії на Чорному морі", - сказала Грібаускайте перед поїздкою на саміт НАТО у Варшаві.

За її словами, це найважливіше рішення Альянсу з часів холодної війни.

"Отже, це найважливіша дія після холодної війни, коли демонструють не тільки дислокацію додаткових сил, але і рішучість захищати кожний метр всієї території країн Альянсу, якщо з'явиться загроза", - додала вона.

Відзначається, що кожному батальйону призначена так звана командуюча країна. У Литві це буде Німеччина, але в складі багатонаціонального батальйону можуть бути військові з Норвегії, Нідерландів і Люксембургу.

У Польщі командуючою країною буде США, в Латвії - Канада, в Естонії – Велика Британія.

Відзначимо, раніше повідомлялося, що НАТО у відповідь на агресивні дії Росії передислоковує на ротаційній основі чотири посилених багатонаціональних батальйони до країн Балтії і до Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-