Стрілянина в Далласі: польоти над містом призупинили

Стрілянина в Далласі: польоти над містом призупинили

Укрінформ
У Далласі припинили польоти після перестрілки під час акції протесту проти вбивств афроамериканців представниками правоохоронних органів, внаслідок чого загинуло четверо поліцейських.

Об це повідомляє ВВС.

"Влада США тимчасово заборонила літакам літати над Далласом після перестрілки, в результаті якої загинуло четверо поліцейських", - йдеться  в повідомленні.

За останніми даними, за підозрою у вбивстві співробітників поліції затримано троє людей, ще одна особа заблокована на парковці і відстрілюється, поліцейські ведуть з нею переговори.

Раніше стало відомо, що декілька людей відкрили вогонь по співробітниках поліції, які гарантували безпеку під час акції протесту, що проходила в Далласі, проти поліцейського насильства.

Всього під обстрілом опинилося більш  як 10 поліцейських, четверо з них загинули. Повідомлялося, що поранення також дістав один цивільний. За попередніми даними, стріляли із снайперських рушниць.

Протести проти поліцейського насильства почалися після того, як в мережі з різницею в два дні з'явилися відразу два зроблених в різних штатах відео, на яких поліцейські вбивають афроамериканців.

Перше відео було зроблено у вівторок в штаті Луїзіана. На ньому двоє білих поліцейських стріляють в афроамериканця, який лежить на землі, в місті Батон-Руж. Два поранення стали смертельними.

У четвер в мережі з'явилося ще одне відео, на якому відображена загибель афроамериканця Філандо Кастіле в штаті Міннесота. Поліцейський вистрілив у нього, коли Кастіле потягнувся за гаманцем.

Від вогню поліцейських в США щороку гинуть кілька сотень людей. Згідно зі статистикою, в більшості випадків загиблими стають афроамериканці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-