Австралійська армія повинна винести уроки із війни в Україні - ЗМІ

Австралійська армія повинна винести уроки із війни в Україні - ЗМІ

Укрінформ
Офіційний веб-ресурс Сухопутних військ Австралії опублікував статтю під назвою «Уроки України для австралійської армії».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на сайт австралійської армії.

«Триваюча боротьба в Україні між урядовими силами і підтримуваними Росією сепаратистами – як і операція в Сирії – дають розуміння тенденцій майбутніх бойових дій на місцевості» - йдеться в матеріалі.

Автор статті закликає Австралію вивчити український досвід і провести відповідні зміни в австралійських підходах до планування і проведення сучасних наземних операцій, адже досвід України є унікальним і дуже цінним навіть для острівної держави.

Серед питань, яким варто приділити особливу увагу автор називає типи озброєння і тактику, залучення недержавних акторів та навчання особового складу, підходи до планування і безпеки операцій.

Зокрема він відзначає, що технології та обладнання, які використовуються в Україні, уже присутні в військових діях у різних частинах світу.

"Тактика РФ в українському конфлікті із залучення недержавних об’єктів і пропаганди виявилася дуже ефективною. Звичайні конвенційні озброєння повертаються на поле бою у модернізованому вигляді, часом вони використовуються просто для пригнічення бойового духу противника. Захід уже не може сподіватися на безпеку повітряних операцій апріорі та має гарантувати її прискіпливіше", - йде мова у статті.

Підготовка і навчання особового складу повинні включати в себе баланс традиційних і нетрадиційних суб’єктів та операцій. Крім того, доктрина повинна бути більш гнучкою і актуальною.

«Операції в Україні та Сирії є провісниками майбутніх сухопутних операцій. Вони показують, що, як би ми не уникали говорити про ймовірність великомасштабного сучасного конфлікту, наші потенційні супротивники можуть використовувати такий підхід для досягнення своїх стратегічних цілей. Типи наземних операцій, які ми спостерігали в Україні, представляють новий вид сухопутних операцій», - підсумовує він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-