У Новосибірську запропонували встановити пам'ятник Сталіну

У Новосибірську запропонували встановити пам'ятник Сталіну

Укрінформ
У мерії Новосибірська зареєстровано заяву ініціативної групи мешканців міста, які пропонують встановити пам'ятник Йосипу Сталіну.

Про це повідомляє ТАСС.

"Так, таку заяву зареєстровано. Головне, як поставляться до цієї ініціативи жителі Новосибірська, якщо вони вважатимуть, що такий пам'ятник місту необхідний, то мер Анатолій Локоть їх підтримає... Пам'ятник Йосипу Сталіну в Новосибірську вже був, роки керівництва країною Сталіним ознаменувалися стрімкими темпами розвитку нашого міста, саме тоді його стали називати Сибірським Чикаго", - прокоментував цю новину прес-секретар мера Артем Роговський.

Ініціативна група просить погодити встановлення бронзового погруддя Сталіна в сквері Героїв революції в центрі Новосибірська, але готова обговорювати й інше місце. До заяви додається ескіз пам'ятника. Ініціативна група називає Сталіна «найвеличнішим державним та політичним діячем XX століття, які зробили неоціненний внесок в історію країни».

Керівник регіонального відділення міжнародного історико-просвітницького правозахисного товариства «Меморіал» Олександр Рудницький виступив категорично проти встановлення в Новосибірську пам'ятника «людині, відповідальній за геноцид тисяч людей».

Нагадаємо: на початку травня 2016 року на вулицях Новосибірська з'являлися білборди з портретом Йосипа Сталіна та привітанням з Днем Перемоги, встановлені з ініціативи КПРФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-