Поліція взяла штурмом кафе з заручниками в Бангладеш

Поліція взяла штурмом кафе з заручниками в Бангладеш

Укрінформ
Служби безпеки Бангладеш взяли штурмом кафе в столиці країни Дацці, де раніше були захоплені в заручники кілька десятків людей.

Про це повідомляє BBC.

Очевидці передають, що з боку кафе Holey Artisan Bakery чути стрілянину.

ІДІЛ взяла на себе відповідальність за захоплення заручників і повідомила, що вже вбито 24 особи. Однак на той момент, за деякими даними, частина заручників була ще жива і залишалася в руках терористів.

Двом заручникам вдалося втекти самим - у них вогнепальні поранення, але загрози для життя немає.

Кількість людей, що знаходилися в кафе, як і раніше, точно не відома. Поліція і очевидці повідомляли, що їх може бути близько 20, пізніше з'явилися свідчення, що заручників може бути вдвічі більше. Серед них багато іноземців. Посольство Італії в Бангладеш підтвердило, що серед заручників - семеро громадян Італії. Також там можуть перебувати громадяни Японії та Індії.

Поліція Бангладеш визнала, що їй не вдалося встановити контакт із нападниками, і прийняла рішення штурмувати будівлю на світанку.

Як раніше повідомляли місцеві ЗМІ, ввечері в понеділок в кафе Holey Artisan Bakery, яке знаходиться в престижному кварталі Гульшан неподалік від кількох посольств, увірвалися озброєні люди і відкрили вогонь.

В результаті перестрілки з бойовиками загинули двоє поліцейських, ще 26 осіб було поранено, причому десять із них перебувають у критичному стані.

Кафе вважається популярним місцем зустрічей і розваг заможних жителів столиці, зарубіжних дипломатів і живуть в Бангладеш іноземців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-