Штайнмайєр: Ми не можемо дозволити, щоб місія ОБСЄ на Донбасі

Штайнмайєр: Ми не можемо дозволити, щоб місія ОБСЄ на Донбасі "осліпла"

Укрінформ
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр укотре наголосив на неприпустимості нападів на Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ на Донбасі.

Про це він заявив, виступаючи на відкритті Парламентської асамблеї ОБСЄ у Тбілісі 1 липня, повідомили кореспонденту Укрінформу в ФРН у МЗС Німеччини.

"Напади на спостерігачів СММ ОБСЄ та їх безпілотники абсолютно неприпустимі. Ми не можемо дозволити, щоб місія просто осліпла і не могла виконувати свої обов'язки. Ці події повинні бути розслідувані, а винні покарані", - заявив Штайнмайєр.

За його словами, ситуація на сході України викликає серйозне занепокоєння, і особливо те, що зусилля щодо стабілізації, домовленості про припинення вогню "постійно торпедуються" як шляхом порушення перемир'я, так і перешкодами роботі СММ.

За допомогою Мінських домовленостей був відкритий шлях, який передбачає конкретні кроки для мирного виходу з цього конфлікту, зазначив німецький міністр. "Але прогрес іде повільно, дуже повільно", - констатував він. Тристороння контактна група, сказав він, є основою для політичного вирішення конфлікту, і зауважив, що переговорні процеси в ній є "тривалими і виснажливими". При цьому Штайнмайєр висловив упевненість у тому, що успіх буде лише в тому випадку, "якщо мудро і терпляче рухатися вперед". Він запропонував не боятися "робити нові й прагматичні пропозиції, що виходять за рамки второваних шляхів" для просування переговорів.

У цілому Штайнмайєр висловив переконання, що всі конфлікти, в тому числі на пострадянському просторі, можуть бути вирішені лише за готовносты до діалогу та компромісів, і закликав відмовитися від категорій "друг-ворог" і думок у дусі "перемога або поразка".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-