У Польщі є нова реконструкція останніх секунд перед Смоленською катастрофою

У Польщі є нова реконструкція останніх секунд перед Смоленською катастрофою

Укрінформ
Незабаром у Польщі буде представлено нову реконструкцію, що стосується останніх секунд польоту літака президента Леха Качинського перед Смоленською катастрофою.

Про це в ефірі телеканалу tvp.info заявив міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич. 

“Думаю, що вже незабаром буде представлено добре сформульовану інформацію – важливу реконструкцію подій, що спирається на хорошу роботу, яку виконала Смоленська комісія”, - заявив Мацеревич.

За його словами, вона покаже, як поляків “обманювали (попередня влада. – Ред.) упродовж останніх років, і як насправді виглядали останні секунди польоту”.

Нагадаємо, на початку лютого у Польщі на урядовому рівні відновлено розслідування Смоленської катастрофи. З березня почала працювати спеціально створена урядова підкомісія з розслідування трагедії.

На світанку 10 квітня 2010 року поблизу військового аеродрому "Північний" у Смоленську розбився літак Ту-154М, яким польська державна делегація направлялася на відзначення 70-ї річниці Катинського злочину. В результаті катастрофи загинули всі 96 осіб, які перебували на борту літака: президентське подружжя Леха та Марії Качинських, а також представники політичної, військової, релігійної еліти Польщі, громадські активісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-