Штайнмайер: Євроінтеграція залишається пріоритетом, незважаючи на Brexit

Штайнмайер: Євроінтеграція залишається пріоритетом, незважаючи на Brexit

Укрінформ
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр наполягає на тому, що навіть після виходу Великої Британії з ЄС європейська інтеграція залишається пріоритетом і навіть більшою мірою, ніж до того.

Про це керівник МЗС заявив, виступаючи на конференції "Діалоги про Європу" в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині. 

"Європейська інтеграція залишається основною координатою нашої політики", - сказав шеф німецької зовнішньополітичної служби.

Європа повинна триматися разом, наголосив Штайнмайєр. Він зробив акцент на тому, що саме Німеччина несе особливу відповідальність за те, щоб ЄС був згуртованим і чув голоси одне одного, був гнучким. "Європа - це не анонімний проект, Європа не є проектом установ або еліт, Європа - це проект громадян Європи", - заявив Штайнайєр.

Дипломат зазначив, що після рішення Великої Британії вийти з європейської спільноти ЄС не може знаходитися у "підвішеному стані" та очікує отримати найближчим часом ясність щодо подальших кроків обох сторін. Європейський проект, визнав німецький політик, знаходиться "у важкому фарватері" не лише через британський референдум, а й у зв'язку з так і не розв’язаною кризою біженців і фінансовою кризою, на які поки що немає "переконливих відповідей".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-