ЄС і НАТО солідарні з Туреччиною у боротьбі з тероризмом

ЄС і НАТО солідарні з Туреччиною у боротьбі з тероризмом

Заява
Укрінформ
Євросоюз і НАТО висловили співчуття Туреччині у зв’язку з терористичною атакою в аеропорту Стамбула.

Про це йдеться у заявах організацій, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Європейський Союз вкотре заявляє про свою солідарність з Туреччиною, її урядом та народом і підтверджує свої зобов’язання тісно діяти у боротьбі із загрозою глобального тероризму в усіх його проявах», - наголошується у заяві високого представника ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріки Могеріні та єврокомісара з питань європейської політики сусідства і переговорів про розширення Йоганеса Гана.

У Євросоюзі висловили щирі співчуття родинам і близьким загиблих та побажали швидкого відновлення пораненим унаслідок терористичної атаки.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг також висловив солідарність Альянсу з Туреччиною, наголосивши на єдності союзників у боротьбі з тероризмом.

«Я суворо засуджую жахливі атаки у Стамбульському аеропорту ім. Ататюрка. Мої думки – разом із родинами жертв, пораненими та народом Туреччини», - заявив глава Альянсу.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні три смертники увірвалися до аеропорту Стамбула, перш ніж підірвати себе, вони відкрили вогонь з автоматів. Нині відомо про 36 загиблих та близько 150 поранених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-