Яценюк розповів, про що спілкувався з Байденом в Білому домі

Яценюк розповів, про що спілкувався з Байденом в Білому домі

Укрінформ
Адміністрація США продовжує вважати питання України одним із ключових пріоритетів своєї зовнішньої політики, але водночас хоче бачити відповідальність українського керівництва за побудову майбутнього власної держави.

Про це зазначив у вівторок екс-прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк після зустрічі в Білому домі з віце-президентом США Джозефом Байденом, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Не змінилося нічого. Америка підтримує український народ. Американські лідери продемонстрували те, що для них Україна не просто не байдужа, а Україна є одним із ключових пріоритетів для цієї адміністрації, і я переконаний, що також для майбутньої американської адміністрації", - зазначив Яценюк.

Він підкреслив, що заклик американської сторони до того, що "українські політичні лідери повинні нести всю відповідальність за майбутнє країни, як був рік тому, так і залишається зараз".

Екс-глава Уряду України зауважив, що основна теза, яку він почув від Байдена, полягала в тому, що далі треба продовжувати курс реформ, який був закладений два роки тому.

"Україні допомагатимуть тільки тоді, коли вона щодня, я підкреслюю, щодня демонструватиме прогрес", - зазначив він.

Ще одним пріоритетом, який стоїть в українському порядку денному в Вашингтоні, Яценюк назвав відновлення суверенітету Української держави. У цьому зв'язку він зауважив, що в питанні санкцій проти РФ Вашингтон і Київ мають єдиний підхід: обмеження повинні залишатися, поки Україна повністю не відновить контроль над усією територією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-