Меркель запевняє, що знімати вершки з Brexit ніхто не буде

Меркель запевняє, що знімати вершки з Brexit ніхто не буде

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель висловила побоювання, що Брексіт може призвести до подальшого розколу ЄС і пообіцяла зробити все, щоб не допустити такого розвитку подій.

Про це вона заявила у вівторок в своєму виступі в бундестагу перед поїздкою до Брюсселя на саміт Євросоюзу, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

«Я і весь уряд прикладемо всі сили для того, щоб цьому (розкол ЄС) запобігти. І я бачу хороші можливості того, що нам це удасться», - пообіцяла вона під оплески депутатів, які часто переривали її виступ. 

Глава німецького уряду закликала 27 країн співдружності, що залишилися, проаналізувати ситуацію і разом ухвалити всі правильні рішення. “Разом – означає завжди все 27 країн, старих і нових членів, маленьких і великих”, - підкреслила вона. 

Меркель також запропонувала дочекатися, поки Лондон сам не роз'яснить, як він бачить майбутні відносини з ЄС, а також не проводити переговорів про вихід до того часу, поки Лондон сам не запустить відповідну формальну процедуру, передбачену в ст.50 Європейського договору. Ні офіційних, ні неофіційних переговорів з Великою Британією до того часу, поки вона не подасть заяву про вихід, не буде, - чітко заявила канцлер. Водночас вона порадила "британським друзям не вводити себе в оману» і додала, що "переговори не ведуться за принципом зняття вершків", що ті,  хто “хоче звільнитися від цієї сім'ї”, не може розраховувати на те, що всі обов'язки будуть зняті, а привілеї залишаться. 

Має бути “помітна різниця” для тих, хто хоче бути членом сім'ї ЄС, і останніх, сказада глава німецького уряду, але натомість підкреслила кілька разів, що бажає збереження дружніх взаємин з Лондоном. На її переконання,  сама Велика Британія також має бути зацікавлена в збереженні тісних дружніх і партнерських відносин з ЄС.

Меркель також говорила про те, що Німеччина, Велика Британія і США в рамках НАТО несуть «основну відповідальність» за мир, безпеку і стабільність в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-