Туреччина вже готова відшкодувати РФ збитки за збитий Су-24

Туреччина вже готова відшкодувати РФ збитки за збитий Су-24

Укрінформ
Туреччина готова виплатити Росії компенсацію за бомбардувальник Су-24, збитий турецькими винищувачами в листопаді 2015 року.

Про це заявив прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим в інтерв'ю турецькому телеканалу TRT, передає "Медуза".

"Зміст листа зрозумілий. Ми висловили наше співчуття та при необхідності заплатимо компенсацію за збитий літак. Обидві країни хочуть нормалізації відносин. Думаю, справи йдуть на поправку", - заявив прем'єр.

Раніше у Кремлі повідомили, що президент Росії Володимир Путін отримав послання від свого турецького колеги Реджепа Ердогана з вибаченнями за збитий в кінці листопада бомбардувальник Су-24.

"У нас ніколи не було бажання і явного наміру збити літак, що належить Російської Федерації. Взявши на себе всі ризики і доклавши великих зусиль, ми забрали тіло загиблого російського пілота у сирійських опозиціонерів і привезли його в Туреччину", - процитував Кремль послання турецького президента.

Що ж до самого Ердогана, то, за його словами, Туреччина зробила кроки на примирення аби "позбутися негативу у відносинах із Росією".

"Ми зробили кроки, щоб прибрати негатив з наших відносин", - цитує його слова ТАСС.

Нагадаємо: 24 листопада 2015 року турецькі ВПС збили російський військовий літак СУ-24. Туреччина стверджувала, що літак порушив її повітряний простір в районі кордону з Сирією. Міноборони РФ заявило, що літак знаходився над сирійською територією.

Після інциденту відносини Росії і Туреччини різко погіршилися. РФ ввела щодо Туреччини обмеження, зокрема, заборонивши ввезення низки продовольчих товарів і скасувавши чартерні перевезення та безвізовий режим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-