Ващиковський: Brexit - це помилка лідерів ЄС, які мають піти у відставку

Ващиковський: Brexit - це помилка лідерів ЄС, які мають піти у відставку

Укрінформ
Частина представників влади ЄС повинна подати у відставку у зв’язку з результатами референдуму у Великій Британії.

Про це після консультацій глав МЗС 10-ти країн ЄС у Варшаві заявив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, передає кореспондент Укрінформу в Польщі.

“Якщо з огляду на Brexit влада Великої Британії планує подати у відставку, а ми також звинувачуємо і європейську владу у помилках, то також наслідки мають відчувати принаймні якась частина європейського керівництва. Вони повинні дати поле до переговорів новим політикам, новим експертам, які не переобтяжені тими помилками і тим тягарем поразки, яким був Brexit і вони готували б нові пропозиції як для Великої Британії так і для Європи”, - заявив Ващиковський.

Він зазначив, що уряд Польщі готує свої пропозиції на завтрашнє засідання Європейської Ради.

“Ці пропозиції є досить радикальними. Ми думаємо про те, щоб головну роль в Євросоюзі від Єврокомісії перейняла Європейська Рада”,- заявив Ващиковський.

Лідер правлячої партії “Право і Справедливість” Ярослав Качинський повідомив, що Brexit є великою помилкою керівництва Євросоюзу, через це з європейської політики “мають зникнути” Дональд Туск, а також нинішнє керівництво Єврокомісії. Він також наголосив на необхідності підготовки нової угоди про ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-