Прем'єр-міністри Австралії та Нової Зеландії обговорили наслідки Brexit

Прем'єр-міністри Австралії та Нової Зеландії обговорили наслідки Brexit

Укрінформ
Прем'єр-міністри Австралії і Нової Зеландії Малколм Тернбулл і Джон Кі в понеділок обговорили в телефонній розмові можливі серйозні наслідки для обох країн у зв'язку з рішенням Великої Британії залишити Євросоюз.

Про це журналістам повідомив глава австралійського уряду, передає ТАСС.

"Існують дуже серйозні проблеми, пов'язані з доступом (продукції) Австралії та Нової Зеландії на європейський ринок і ринок Великої Британії", - визнав Малколм Тернбулл.

Він також повідомив, що має намір провести зустріч зі своїм новозеландським колегою після парламентських виборів в Австралії 2 липня, у разі, якщо на цих виборах переможе очолювана ним Ліберально-Національна коаліція.

Австралія і Нова Зеландія мають двосторонню угоду про вільну торгівлю і є учасницями Угоди про Транстихоокеанське партнерство (ТТП - до складу цього найбільшого регіонального торговельного об'єднання входять також Бруней, В'єтнам, Канада, Малайзія, Мексика, Перу, США, Сінгапур, Чилі та Японія). У листопаді минулого року прем'єр Австралії та керівники Євросоюзу оголосили про плани розпочати переговори про укладення угоди про вільну торгівлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-