Анкара закликала Кремль припинити бомбардування цивільних у Сирії

Анкара закликала Кремль припинити бомбардування цивільних у Сирії

Укрінформ
Туреччина висловила занепокоєння з приводу можливого застосування російськими військовими касетних і фосфорних бомб проти цивільних в Сирії і закликала Москву припинити атаки.

Про це йдеться у заяві МЗС Туреччини, повідомляє Hurriyet  Daily News.

"Атаки режиму і Російської Федерації проти цивільних осіб в Сирії та список злочинів, вчинених під час цих нападів, зростають з кожним днем. Кадри застосування Росією касетних бомб, показані по російському телебаченню, і той факт, що російський літак був знятий при використанні білої фосфорної бомби в північній частині Алеппо в останні два дні, є обурливими і викликають серйозне занепокоєння", - ідеться в заяві.

Міністерство закордонних справ Туреччини також заявило, що застосування всіх видів зброї і боєприпасів постійним членом Ради безпеки ООН, яким і є Росія, проти сирійського народу і цивільних не може бути виправданим у контексті людяності.

"Ми сподіваємося, що Росія негайно припинить свої атаки проти сирійського народу та зробить внесок у реалізацію справжнього політичного переходу в Сирії на основі волі народу", - ідеться в заяві.

Як раніше повідомляв Укрінформ, 22 червня РФ застосувала термобаричні бомби поряд з житловими кварталами сирійського міста Алеппо, порушивши тим самим міжнародні конвенції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-