Нацгвардії Путіна дозволили стріляти в натовпі

Нацгвардії Путіна дозволили стріляти в натовпі

Укрінформ
Держдума прийняла поправку, яка дає військовослужбовцям Федеральної служби військ національної гвардії РФ (Росгвардії) право застосовувати зброю у натовпі з метою запобігання теракту або звільнення заручників.

Коригування було внесено у рамках другого, основного, читання пакету законопроектів про створення нової силової структури, повідомляє ТАСС.

"Військовослужбовець (співробітник) військ національної гвардії не має права застосовувати зброю при значному скупченні людей, якщо в результаті її застосування можуть постраждати випадкові особи, за винятком випадків застосування зброї з метою запобігання (припинення) терористичному акту, визволення заручників, віддзеркалення групового або озброєного нападу на важливі державні об'єкти і спеціальні вантажі, споруди на комунікаціях, що охороняються військами національної гвардії, і на власні об'єкти військ національної гвардії", - йдеться у новій редакції тексту. Раніше на включенні цих норм наполягав комітет Держдуми з оборони.

Як пояснив заступник голови комітету Держдуми з безпеки і протидії корупції Ернест Валєєв, коригування не є новацією, оскільки винятки із заборони на стрілянину в натовпі вже прописано, наприклад, в законі про Федеральну службу безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-