Держдеп: США віддають перевагу політичному врегулюванню замість ударів по Асаду

Держдеп: США віддають перевагу політичному врегулюванню замість ударів по Асаду

Укрінформ
Адміністрація Сполучених Штатів вважає політичне врегулювання ситуації в Сирії кращим варіантом, ніж проведення військової операції проти урядових сил Башара Асада.

Про це зазначив під час брифінгу в понеділок у Вашингтоні речник Державного департаменту США Джон Кірбі.

"Політичне врегулювання залишається найкращим шляхом уперед", - заявив Кірбі, відповідаючи на запитання щодо листа співробітників Держдепу із закликом проведення військової операції проти військ Асада в Сирії.

Речник повідомив, що держсекретар США Джон Керрі ознайомився з цим листом, назвавши документ "добре складеним". При цьому глава Держдепу навіть висловив намір зустрітися з авторами послання.

Водночас Кірбі підкреслив, що зараз зусилля США зосереджені на боротьбі з ІДІЛ, тож проведення операції проти військ Асада означатиме перенаправлення наявних ресурсів США в Сирії на інші цілі. У цьому зв'язку він нагадав, що ситуація в Сирії є все ще складною, й передусім потребує забезпечення постійного режиму припинення вогню та доступу гуманітарної допомоги до районів, що перебувають у облозі.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня понад 50 співробітників Держдепартаменту США написали лист-меморандум президенту Обамі із закликами розпочати проведення бойової операції з ударами по силах Асада в Сирії. Вони мотивували це постійними порушеннями режиму припинення вогню в Сирії, які нівелюють зусилля політичного врегулювання, оскільки Асад не відчуває достатнього тиску, щоб вести переговори з помірною опозицією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-