У Нідерландах вирішили не карати мера, який переховував сім'ю біженців

У Нідерландах вирішили не карати мера, який переховував сім'ю біженців

Укрінформ
Мера одного із нідерландських міст Джоса Хейманса, якого звинуватили у порушенні закону за переховування сирійської сім'ї біженців, щоб вони могли уникнути депортації, не будуть притягувати до відповідальності.

Про це у листі до нідерландського парламенту написав міністр внутрішніх справ країни Роналд Пластерк, повідомляє голландське видання Nu.

"Хоча мер не мав компетенції вчиняти подібним чином, однак своїми діями він не порушив закон", - йдеться у листі.

Як повідомлялося, раніше мера голландського міста Вейрт Джоса Хейманса звинуватили у порушенні закону через приховування сирійської сім'ї. Хейманс допоміг матері із чотирма дітьми, оскільки, за його словами, вважав, що було б "драматично" розділити цю сім'ю, де старший брат дружини виконував роль батька і вже мав право на проживання у Нідерландах. Жінка ж зареєструвалась як біженка у Німеччині і, за правилами, мала залишатись там до отримання права на проживання.

Мер намагався допомогти сім'ї отримати легальний статус - спочатку через суд, а потім написавши листа Держсекретареві з питань безпеки та юстиції Нідерландів Клаасу Дейкхофу. Однак після двох невдалих спроб допоміг їм переховуватись.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-