Румунія погрожує заблокувати угоду про ЗВТ між Канадою та ЄС

Румунія погрожує заблокувати угоду про ЗВТ між Канадою та ЄС

Укрінформ
Румунія буде вимушена голосувати проти ратифікації угоди про утворення Зони вільної торгівлі між ЄС та Канадою, якщо Оттава не скасує візи для короткострокових поїздок громадян Румунії.

Про це в інтерв’ю The Canadian Press заявив прем’єр-міністр Румунії Дачіан Чолош.

«Румунії буде складно підтримати угоду, яка так негативно дискримінує її громадян», - сказав Чолош.

Однак він зазначив, що зустріч із прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо переконала його у можливості запровадження безвізового режиму вже протягом найближчих місяців. «Сподіваюся, протягом наступних місяців ми зможемо знайти рішення, яке дасть Румунію політичну можливість підтримати Угоду про ЗВТ», - наголосив прем’єр Румунії.

На його переконання, Румунія вже повністю відповідає висунутим Канадою вимогам щодо безвізового режиму. «Ми переконані, що Румунія, говорячи технічною мовою, відповідає усім очікуванням у цьому плані», - сказав глава румунського уряду.

Водночас, Чолош наголосив, що прагне ратифікації цієї економічної угоди із Канадою, оскільки особисто брав участь у її узгодженні, будучи Єврокомісаром із питань сільського господарства. «Як прем’єр-міністр країни-члена ЄС, я особисто дуже хочу підтримати цю угоду разом з іншими», - підкреслив він.

Нагадаємо: весною Єврокомісія порушила питання про можливість запровадження віз для короткострокових поїздок канадців, оскільки Оттава не скасувала візові вимоги для громадян Румунії та Болгарії, які є членами ЄС. Після напружених перемовин це рішення було відкладено, але Оттава активізувала діалог щодо безвізового режиму із Софією та Бухарестом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-