Brexit призведе до скорочень видатків і збільшення податків - казначейство

Brexit призведе до скорочень видатків і збільшення податків - казначейство

Укрінформ
Якщо британці проголосують за вихід країни з Європейського Союзу, це призведе до збільшення податків і скорочення видатків у Великій Британії.

Про це заявив канцлер казначейства Британії Джордж Осборн, повідомляє AFP.

"Голосування на користь виходу з Європейського Союзу під час референдуму наступного тижня ініціює збільшення податків та скорочення видатків", - сказав канцлер.

Осборн попередив, що вихід з ЄС створить діру в національних фінансах у розмірі 30 мільярдів фунтів стерлінгів і для відновлення стабільності державних фінансів доведеться оголосити надзвичайний бюджет, у рамках якого доведеться підвищити податки і скоротити державні видатки, зменшивши фінансування шкіл, лікарень і британської армії.

"Базова ставка податку на прибуток буде піднята, податок на спадок зростатиме, а бюджет на послуги, у тому числі Національної служби охорони здоров'я, буде скорочений", - сказав Осборн.

Як раніше повідомляв Укрінформ, 12 червня прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон заявив, що голосування за вихід країни з ЄС призведе до утворення "чорної діри" в державних фінансах Великої Британії, через що під загрозу потрапить підвищення пенсій, а також виплати у сфері охорони здоров'я та оборони країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-