Німців просять пильнувати родичів і друзів, аби запобігти терактам

Німців просять пильнувати родичів і друзів, аби запобігти терактам

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр закликав населення країни до пильності у зв'язку з підвищенням загрози терактів і попросив про допомогу у виявленні потенційних джихадистів. 

Про це політик заявив у коментарі газеті Rheinische Post, опублікованому в середу 

"Нам потрібна від населення підвищена пильність у тих випадках, коли радикалізуються члени сім'ї, сусіди або друзі", - сказав міністр.

За його словами, такі сигнали з боку населення владі просто незамінні при запобіганні терактам. Де Мезьєр зазначив, що радикалізація відбувається не лише в інтернеті, а й починається часто в людському оточенні.

"Ми повинні готуватися вже як до одиничних терактів, так і до таких змішаних нападів, як у Парижі, і до терактів, скоординованих на міжнародному рівні, причому вже не лише за якимсь одним із цих сценаріїв", - сказав де Мезьер.

За даними Федерального управління кримінальної поліції, в країні нараховується близько 500 ісламістів, готових до вчинення терактів.

Втім, влада ФРН перевіряє інформацію про можливий зв'язок вбивці з Орландо з Німеччиною. Отець Омара Матіна Седик Матін 2013 року у відеозверненні в Youtube закликав жертвувати на рахунок у банку в Дюсельдорфі на його політичну кар'єру в Афганістані (правда, рахунок був закритий через рік, і на нього надійшли лише два перекази - на 100 і 70 євро). Рік тому Матін-старший навіть виставляв свою кандидатуру на президентських виборах у країні. 

Фото: Ternovskiy.livejournal.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-