Повстанці та цивільні знову потрапили в облогу в Алеппо

Повстанці та цивільні знову потрапили в облогу в Алеппо

Укрінформ
Сирійські урядові війська за підтримки російської авіації перерізали єдину дорогу, яка вела із контрольованої повстанцями частини міста Алеппо, наразивши місцевих мешканців на загрозу голодної смерті.

Про це повідомив високопоставлений представник повстанців Закарія Малахівджі, передає Reuters.

«Режим не спромігся перерізати дорогу по землі, тому вирішив тримати постійно у небі літаки, завдаючи ударів по всьому, що рухається», - сказав Малахівджі.

За його словами, рух по цій «дорозі життя» був і раніше ускладненим, втім останній тиждень є взагалі неможливим. «Хто б не рухався цією дорогою, він вирушає у самовбивчу місію. Ситуація була складною і раніше – дорога прострілювалася і люди рухалися по ній із значними ускладненнями – втім, зараз сполучення практично перерізано, ніхто не наважується вийти на цей шлях», - зазначив опозиціонер.

Його слова підтвердив Мухамед Адеб, якому у п’ятницю вдалося прорватися цією дорогою до Алеппо. «Це – дорога смерті. Я бачив смерть на власні очі, тіла лежали прямо на проїжджій частині, десятки вантажівок та цивільних автівок разом із мертвими пасажирами, яких не зможе забрати цивільна оборона через інтенсивність обстрілів режиму та російських літаків», - наголосив Адеб.

Reuters додає, що складнощі із використанням дороги штовхнули ціни на продукти усередині Алеппо вгору, ускладнивши і так нестерпне життя мешканців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-