У Німеччині 11 членам бундестагу призначили охорону через погрози

У Німеччині 11 членам бундестагу призначили охорону через погрози

Укрінформ
Влада Німеччини призначила охорону 11 депутатам бундестагу, які мають турецьке походження. Після того як на початку червня німецький парламент схвалив резолюцію про геноцид вірмен у Туреччині в 1915 році, на адресу парламентарів почали надходити анонімні погрози.

Про це повідомляє ВВС.

Додаткові заходи безпеки потрібні у тому числі для лідера партії "Союз-90"/"Зелені" Джему Оздемиру.

Він розповів газеті Frankfurter Allgemeine, що отримував погрози по електронній пошті. У них містилися фрази на кшталт: "Ми знайдемо тебе де завгодно", а також "Твої німецькі друзі можуть забути, але ми ні".

Раніше президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що 11 німецьких депутатів з турецьким корінням повинні здати аналізи крові, припустивши, що у них "зіпсована кров".

Крім того, повідомлялося, що група турецьких юристів подала в суд на парламентаріїв звинувативши їх в образі турецької держави.

За даними газети Spiegel, міністерство закордонних справ Німеччини рекомендувало парламентаріям не їздити в Туреччину, оскільки їх безпека там не може бути гарантована.

2 червня бундестаг підтримав резолюцію, що визнає події 1915 року в Османській імперії геноцидом вірменського населення з боку турків.

Рішення викликало гнів Анкари, яка не визнає, що події вікової давнини були геноцидом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-