Влада Колумбії спільно з повстанцями боротиметься проти кокаїнових плантацій

Влада Колумбії спільно з повстанцями боротиметься проти кокаїнових плантацій

Укрінформ
Уряд Колумбії домовився із лівацькими повстанцями FARC про спільну боротьбу із сировиною для виготовлення кокаїну – рослиною кока.

Про це йдеться у спільній заяві представників уряду та повстанців, передає Reuters.

«Спільна робота із місцевими лідерами та їх громадами створила можливість для впровадження разом із розмінуванням, добровільної заміни незаконних рослинних культур», - зазначається у повідомленні.

Згідно із досягнутою угодою, уряд гарантуватиме безпеку делегатам FARC у процесі імплементації домовленостей, а також створить фінансові програми, які допоможуть фермерам здійснити перехід до інших культур. «Проект за підтримки ООН розпочнеться наступного місяця у муніципалітеті Брічено, Антіохія, де ще з 2015 році триває спільне розмінування, покликане закріпити довіру між сторонами», - зазначили у Reuters.

Додамо, що Колумбія є одним із найбільших світових виробників кокаїну. За даними ООН, у 2014 році в Колумбії кокою було засаджено 69 тис гектарів, що на 44% більше, ніж кількома роками раніше. Екперти пов’язують таке різке зростання із домовленостями уряду про тимчасове перемир’я з повстанцями. Загалом більш, ніж півстоліття протистояння уряду та лівацьких повстанців із організації FARC (Революційні збройні сили Колумбії – ред.) коштували Колумбії понад 220 тис життів.

Фото: AFP / Getty

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-