Сенат Франції ухвалив резолюцію: санкції проти РФ - до виконання

Сенат Франції ухвалив резолюцію: санкції проти РФ - до виконання "Мінська"

Укрінформ
Верхня палата парламенту Франції ухвалила з поправками резолюцію, яка містить звернення до уряду щодо пом’якшення режиму санкцій Європейського Союзу проти Російської Федерації, але при цьому обмеження пропонується залишити до виконання Мінських угод.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції, «за» відповідне рішення проголосувало 302 сенатори, «проти» - 16.

Резолюція Сенату, на відміну від резолюції Національних Зборів (нижня палата парламенту Франції), у якій пропонувалося поступове зняття санкцій, має більш збалансований зміст. Одним із головних її положень є вимога до Сенату, який повинен підтвердити свою «незмінну прихильність територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України і засудити анексію Криму Росією». Авторами документу виступили члени сенатської комісії з європейських справ сенатор Ів Поццо ді Борго (фракція UDI-UA) та сенатор-соціаліст Сімон Сютур.

Загалом, крім власне самого тексту, на розгляд Сенату внесено 28 поправок. Незважаючи на результати голосування, резолюція не має зобов’язуючого характеру і не матиме впливу на рішення президента та уряду Франції щодо продовження санкцій проти Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-