США хочуть накласти санкції на лідерів Конго

США хочуть накласти санкції на лідерів Конго

Укрінформ
США виступають за накладення санкцій на близьке оточення чинного президента Конго Джозефа Кабіли, який намагається узурпувати владу в країні.

Про це Reuters повідомили джерела в уряді США.

«Кілька американських посадовців, включно із спецпосланником Держдепу до африканського регіону Великих озер, а також кілька сенаторів розглядають можливість запровадження санкцій проти Конго, поки що – на невисокопоставлених чиновників із оборонного сектору країни», - пише видання.

Тим часом у ЄС, де зберігається більшість статків африканських чиновників, такий крок вважають поспішним.

«Ми вважаємо, що досі маємо час, аби оцінити подальший розвиток подій у Демократичній республіці Конго», - зазначив один із західних дипломатів.

За словами іншого європейського дипломата, санкції «діють найефективніше як загроза, ще до свого ухвалення».

Reuters уточнює, що найбільшим прихильником накладення санкцій на Конго серед членів ЄС є Велика Британія, натомість найбільше опираються цьому Іспанія та Італія, які нещодавно уклали вигідні контракти у цій країні.

Нагадаємо: нинішній президент Конго Джозеф Кабіла не має конституційного права балотуватися на президентських виборах на третій термін, тому намагається максимально відкласти термін проведення виборів або взагалі змінити конституцію країни, за прикладом інших африканських диктаторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-