Польща вітає участь України у міжнародних навчаннях НАТО

Польща вітає участь України у міжнародних навчаннях НАТО

Укрінформ
Міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич привітав участь України, а також інших країн-партнерів НАТО у найбільших навчаннях Альянсу на території Польщі за останні понад 25 років – Anakonda-2016.

Про це глава міноборони Польщі заявив під час церемонії початку навчань, що відбулася в Академії національної оборони Польщі у Варшаві, інформує кореспондент Укрінформу в РП.

“Anakonda є найбільшими союзницькими навчаннями в незалежній Польщі - це 31 тис. військовослужбовців з 24-х країн-членів і країн-партнерів. Особливе значення має участь сил США, Іспанії і Великої Британії. Але було б помилкою не сказати про країни-партнери, які вперше беруть участь у цих навчаннях. Йдеться, насамперед, про військовослужбовців з України, Грузії, Македонії, Швеції, Фінляндії. Особливо тепло вітаю представників саме цих країн-партнерів, які проводитимуть спільні дії з арміями країн НАТО”, - заявив під час своєї промови Мацеревич.

Він підкреслив, що навчання матимуть оборонний характер. Їх метою є перевірка здатності Альянсу до оборони країн-членів НАТО.

“Йдеться про перевірку здатності до спільних дій командувань і військовослужбовців особливо в умовах гібридної війни у всіх сферах – на морі, суходолі і повітрі, а також у діяльності сил спецпризначення”,- констатував Мацеревич.

Начальник штабу сухопутних військ ЗС США чотиризірковий генерал Марк Міллі заявив, що ні в кого не повинна викликати сумнівів участь США у гарантуванні миру і безпеки в Європі.

“Американська влада і моє командування прийняло рішення про збільшення присутності армії США в Європі. Ми збільшуємо дислокацію важкого озброєння в цьому регіоні, покращуємо нашу інфраструктуру, організовуємо багато військових навчань і навчань з нашими партнерами”, - заявив Міллі.

Він додав, що успіх цих зусиль можна буде побачити вже під час навчань Anakonda-2016.

У навчаннях за програмою НАТО "Партнерство заради миру" Anakonda-2016, які відбудуться з 7 по 17 червня, візьмуть участь 31 тис. військовослужбовців з 24-х країн НАТО, зокрема 12 тис. поляків, а також шести країн-учасників програми, включаючи Україну. Завдання виконуватимуться у повітрі, на суходолі та морі на кількох польських полігонах одночасно – Дравсько-Поморському, Жагань, Венджин і Нова Демба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-