Меркель сказала, за якої умови знімуть санкції з Росіїї

Меркель сказала, за якої умови знімуть санкції з Росіїї

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель готова скасувати всі санкції відразу після виконання Москвою її зобов'язань за Мінськими угодами, зокрема відновлення Україною контролю над її східним кордоном.

Про це глава німецького уряду заявила на з'їзді ХДС, повідомляє Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Коли це (контроль над кордоном) буде виконано, тоді ми змогли б негайно зняти санкції», - цитує газета Меркель.

Канцлер заявила, що виступає за те, щоб «Росія крок за кроком знову наближалася до європейського економічного простору, і тоді ми  матимемо єдину економічну зону від Владивостока до Лісабона». Однак, таке прагнення не повинно призводити до того, що ЄС поступається своїми принципами, а правда полягає, за її словами, в тому, що «в східній Україні ведеться за підтримки Росії громадянська війна».

Меркель наполягає на тому, щоб прийняті в лютому 2015 року Мінські угоди з врегулювання на сході України були релизовані "відповідним чином". Вона також нагадала про зусилля Німеччини та Франції щодо встановлення міцного перемир'я на Донбасі і проведення там місцевих виборів, для чого потрібен закон про особливий статус.

 ЄС обговорює зараз можливість продовження терміну дії санкцій проти Росії на друге півріччя. За даними європейських дипломатів, питання можна вважати майже вирішеним, зазначає видання.

Як раніше повідомляв Укрінформ, джерела в німецькому уряді стверджують, що влада ФРН допускає думку про поступове ослаблення санкцій проти Росії. Цю позицію, зокрема, останнім часом не раз озвучували віце-прем'єр, міністр економіки країни Зігмар Габріель (лідер партії СДПН) і його однопартієць, міністр закордонних справ Франк-Вальтер Штайнмайєр. Останній, зокрема, сказав, що якщо ЄС побачить «істотний прогрес» у реалізації мінських домовленостей, то говоритиме і про пом'якшення санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-