Штайнмайєр вірить, що Туреччина колись та й заспокоїться

Штайнмайєр вірить, що Туреччина колись та й заспокоїться

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр сподівається, що історики Туреччини і Німеччини розберуться і плідна співпраця сторін продовжиться після того, як Анкара пройде етап «надмірної реакції».

Про це він заявив, коментуючи визнання бундестагом геноциду вірмен і реакцію на це Анкари, повідомляє кореспондент Укрінформу в Берліні.

“Ми глибоко зацікавлені у тісних і партнерських відносинах з Туреччиною", - підкреслив Штайнмайєр.

Він нагадав, що дві країни пов'язує дуже багато, що виходить далеко за рамки політичних відносин між урядами: це і економіка, і кризи на Близькому Сході, і міграційні потоки, і особливі стосунки на міжлюдському рівні.

Глава німецького МЗС підкреслив, що голосування у бундестазі відбулося після тривалої і широкої дискусії у суспільстві і стало незалежним рішенням парламенту. Реакцію офіційної Анкари він назвав "прогнозованою" і висловив сподівання, що найближчими днями і тижнями сторонам вдасться уникнути "надмірної балакучості".

Штайнмайєр також запевнив, що Німеччина не збирається зупинятися в спробах домогтися того, аби два сусіди - Туреччина і Вірменія - говорили не лише один про одного, але і один з одним та знайшли взаєморозуміння у питаннях їхньої загальної історії. І було б добре, якби саме після цієї дискусії, яка мала місце не лише у Німеччині, але і в Європі, нарешті справа прийшла до того, що історики з обох боків знайшли б можливість порозумітися, сказав міністр.

Як вже повідомляв Укрінформ, у четвер бундестаг практично одноголосно проголосував за визнання вбивства вірмен в Османській імперії геноцидом, після чого Анкара негайно відкликала свого посла у Берліні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-