Ряд регіонів Франції хочуть оголосити зоною стихійного лиха

Ряд регіонів Франції хочуть оголосити зоною стихійного лиха

Укрінформ
Президент Франції Франсуа Олланд заявив у четвер, що у зв’язку з масштабними наслідками підтоплення ряду районів Рада міністрів країни 8 червня визнає їх зоною стихійного лиха.

Про це французький лідер заявив сьогодні, виступаючи на з’їзді мерів французьких міст у Парижі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Користуючись нагодою, даною мені, я прийшов на цю конференцію, щоб оголосити про те, що стан стихійного лиха буде визнано на наступній Раді міністрів для територій, які найбільш постраждали від цих повеней», - заявив Олланд.

За його словами, уряд Франції негайно «активує» фонд підтримки місцевих громад, що постраждали від несприятливих кліматичних явищ. «Повені і негода впливають на життєдіяльність тисяч наших співгромадян, які змушені були залишити свої домівки або помешкання і жити муками, не знаючи, що стане з їхньою власністю і навіть їхніми близькими», - сказав президент.

За його словами, драматичні події продовжують розвиватися у департаментах Луара, Сена і Марна та Івелін.

Нагадаємо, що упродовж кількох діб екстремальних повеней у Франції ситуація залишалася напруженою у Паризькому регіоні, особливо в департаменті Сена і Марна. Метеопрогнози засвідчують перспективу погіршення ситуації, яка серйозно непокоїть французьку владу.

Визнання регіонів зоною стихійного лиха дозволить їх жителям у найкоротші терміни отримати компенсації від страхових компаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-