У Парижі Сена вийшла з берегів

У Парижі Сена вийшла з берегів

Фоторепортаж
Укрінформ
Одна з найбільших водних артерій Франції - річка Сена - вийшла з берегів, розлившись на бруківку набережної Парижа.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Сезонна повінь у французькій столиці, яка трапляється тут щороку, цього разу перевищила статистичні показники. Рясні дощі, що йдуть у Парижі четвертий день поспіль, перервали не лише судноплавство, а й другий в сезоні турнір серії Великого шолома - відкритий чемпіонат Франції "Ролан Гаррос". Небувала кількість дощової води змусила вийти Сену з берегів.

Найбільш підтопленою у французькій столиці опинилася набережна Орсе та пішохідні доріжки вздовж набережної Сени, де ще напередодні працювали кілька атракціонів та пришвартувалися приватні судна-квартири. На ранок їхні власники опинилися відрізаними від берега бурхливими водами річки. Найбільше постраждали городяни, які залишили ночувати на набережній свої автомобілі, мотоцикли та велосипеди. Їхні збитки доведеться сплачувати страховим компаніям.

Хоча столичні рятувальники й оперативно зреагували на стихійний інцидент, проте частина міського майна була втрачена. З "підмоченою" репутацією на набережній Сени залишилися "красуватися" кілька атракціонів, розташованих у великих контейнерах.

Власники плавучих ресторанів вимушені зачинити двері своїх закладів мінімум на тиждень. Міська влада про всяк випадок оголосила повну готовність рятувальних загонів та техніки та веде роз’яснювальну роботу серед населення. Водночас про введення надзвичайного стану поки не йдеться.

Загалом вищий "помаранчевий" рівень тривоги через загрозу масштабних повеней оголошено у 23 департаментах Франції. Синоптики попереджають про ризик затоплення значних територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-