Паризькі аеропорти оголосили триденний страйк

Паризькі аеропорти оголосили триденний страйк

Укрінформ
Працівники паризьких аеропортів Руасі - Шарль де Голль та Орлі оголосили про триденний страйк, який вони починають з п'ятниці у зв’язку з незгодою ухвалення трудової реформи.

Адміністрація аеропортів запевняє, що жодних збоїв у роботі терміналів очікувати не варто, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

"Персонал паризьких аеропортів оголосив про початок з п’ятниці страйку проти нового трудового закону", - йдеться в офіційній заяві французької профспілки працівників аеропортів.

Згідно із документом, з восьмої ранку працівники двох паризьких аеропортів організовують зібрання, на якому домовлятимуться про спільні дії. Провідні профспілки вимагають збереження робочих місць, збільшення зарплат і поліпшення умов праці. Натомість новий трудовий кодекс спрощує процедуру звільнення, збільшує робочий тиждень від 35 до 46 годин.

Раніше повідомлялося про намір оголосити страйк пілотів Air France, а також авіадиспетчерів, які планували протестувати з 3 по 5 червня.

Нагадаємо, що по всій Франції страйкують робітники нафтопереробної галузі, до яких приєдналися залізничники. У четвер очікуються також перебої в роботі наземного транспорту. Безстроковий страйк оголосили співробітники паризького метро. Не виключено, що протестний рух триватиме і під час чемпіонату з футболу Євро-2016, який в цьому році проходить у Франції з 10 червня по 10 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-